به گزارش خبرنگار مهر، جواد قناعت استاندار گلستان در جلسه ستاد عالی دهه فجر خبر از کلنگ زنی طرح بزرگ گردشگری این جزیره در ایام دهه فجر و یا قبل از آن خبر داد، در حالی که سالهای قبل، تبدیل آشوراده به قطب گردشگری آرزوی دست نیافتنی بوده است.
همچنین سه سال پیش وقتی صحبت از ساماندهی محبوب ترین و تنها جزیره ایرانی دریای خزر شد، عده ای این طرح را خیال انگارانه می پنداشتند، اما شمارش معکوس تبدیل این جزیره زیبا به قطب گردشگری آغاز شده است.
جواد قناعت استاندار گلستان که ساماندهی و تعیین تکلیف این جزیره زیبای خزر را از آروزهایش بیان کرده است، در جمع مسئولان استان خبر از کلنگ زنی طرح گردشگری آشوراده در آینده ای نزدیک در قبل و یا ایام دهه فجر خبر داد.
آشوراده کجاست؟
آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله و تنها جزیره ایرانی دریای خزر محسوب می شود و به دلیل برخورداری از جاذبه های منحصر به فرد یکی از قطبهای مهم گردشگری است.
جزیره آشوراده در حاشیه ساحل بندرترکمن از شمال به دریاچه خزر، از شرق به تنگهای باریک موسوم به تنگه چپق اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود.
این جزیره در برخی منابع تاریخی به عنوان مجمع الجزایر آشوراده که متشکل از سه جزیره بوده، آمده است که گفته می شود با بالا آمدن سطح آب هر دو جزیره کوچک انتهای آن در آب فرو رفته و در حال حاضر تنها یک جزیره باقی مانده است.
با انجام فراخوان جذب سرمایه گذار، سرمایه گذار این طرح بزرگ مشخص شد و قرار است همزمان با جذب اعتبارات لازم به منظور تامین زیرساخت های لازم منطقه اعم از جاده، آب، برق، گاز و ...، این پروژه گردشگری - شیلاتی به نحو مطلوبی فرآیند کاری خود را طی کند و باعث رونق بیشتر فعالیت گردشگری در گلستان گردد.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر، مساحت طرح گردشگری آشوراده را 380 هکتار اعلام کرد و گفت: این مقدار مورد تایید کارگروه قرار گرفت و برای طرح بزرگ گردشگری هزار و 357 میلیارد ریال سرمایه گذاری می شود.
قربان عباسی افزود: طرح گردشگری آشوراده مورد موافقت سازمان محیط زیست کشور نیز قرار گرفته است و بزودی کلنگ زنی می شود.
وی میزان اشتغالی را که این طرح ایجاد می کند دو هزار و 700 نفر اعلام کرد و اظهار داشت: با ایجاد زیرساخت های گردشگری در این جزیره، زمینه های حداکثری جذب گردشگر در استان گلستان فراهم خواهد شد.
به گزارش مهر، همزمان با اولین سفر رئیس جمهور محترم و هیئت دولت به استان گلستان در سال 84، مطالعه امکان سنجی جزیره آشوراده انجام شد که در جلسه هیت وزیران به عنوان سایت گردشگری پیشنهاد و مورد تائید قرار گرفت و در سفر دوم ریاست جمهوری این منطقه بعنوان منطقه نمونه گردشگری تایید شد و در سفر سوم نیز تمامی اختیارات مربوط به جزیره آشوراده به استاندار گلستان تفویض شد و کارگروه زیربنایی وزارتخانه ای نیز تشکیل شد.
وسعت اولیه جزیره آشوراده حدود 1200 هکتار است و اکنون تنها 400 هکتار آن قابل استفاده و برنامه ریزی است.
استاندار گلستان نیز با بیان اینکه جزیره آشوراده از مهمترین دغدغه های دوران کاری اش در استان است، گفت: طرح گردشگری آشوراده با ملاحظات زیست محیطی اجرایی می شود و نقشه جانمایی سرمایه گذاری و حوزه نفون آن در سواحل تهیه شده است.
جواد قناعت با بیان اینکه در دهه فجر پروژه کلنگ زنی در استان نداریم گفت: طرح پروژه گردشگری آشوراده قبل از دهه فجر و یا ایام فجر امسال کلنگ زنی می شود.
استفاده بهینه از ظرفیت های موجود ازجمله افزایش ضریب اشغال گردشگران در واحد های اقامتی و پذیرایی از 50 به 75 درصد، افزایش متوسط اقامت گردشگران در واحد های اقامتی و پذیرایی از 2.5 شبانه روز به 3.5 شبانه روز، افزایش متوسط فروش سالیانه واحد های پذیرایی از دو برابر ظرفیت پذیرش به 3.5 برابر، افزایش سهم صادرات محصولات صنایع دستی استان از یک درصد به 5 درصد از جمله راهکارهای رونق گردشگری در گلستان است.
نظر شما